top of page

AKTIVITETER

Ikke langt fra våre hytter finner du et bredt spekter av aktiviteter å velge mellom. Ta turen til den berømte Preikestolen eller til den spektakulære Kjeragbolten, gå opp verdens lengste tretrapp i Flørli, padle kajakk i fjordene, opplev en naturskjønn fergetur eller bare slapp av i et av rekreasjonsområdene i nærheten.

PÅ TUR

 • Preikestolen     
  Dette spektakulære fjellplatået brer seg ut over 600 meter over Lysefjorden, er en av Norges største turistattraksjoner. Det ligger ikke langt fra Hamrane Hyttefelt. I området rundt Preikestolen finner du andre enklere turer og til og med en ZIP-linje.   
   

 • Kjerag     
  Kjerag er majesteten i Lysefjorden. På 1084 meter ruver Kjerag over de andre toppene langs Lysefjorden. Det er en krevende tur, men det er en fantastisk opplevelse. Kjerag har også blitt en populær attraksjon for fjellklatrere og basehoppere.      

   

 • Flørli (verdens lengste tretrapp) 
  4444 trappetrinn fra Lysefjorden oppover fjellet. Flørli er et historisk og interessant sted. Du kan nå startpunktet med en ferge.  

   I tillegg til de mest kjente turistattraksjonene, finnes mange flere turmuligheter som er mindre kjent i området.  Vi tilbyr deg turkart og informasjon.

SIGHTSEEING

 • Lysefjorden
  Et område som er fantastisk og unikt. I tillegg til å gå til toppen av Prekestolen, anbefaler vi også sightseeingturer med båt på Lysefjorden. Det finnes flere tilbydere av disse turene. Fjellene rundt fjorden er også kjent som et av verdens fremste utgangspunkt for basehopping. Kanskje får du oppleve at noen utfører et basehopp når du ferdes i område. Vi kan også gi deg ytterligere informasjon om fergeturer inn i Lysefjorden. Du kan også sjekke her .

   

 • Stavanger / Gamle Stavanger
  Stavanger by er verdt et besøk. Stavanger ligger kun en 30 minutters kjøretur herfra.  Vi anbefaler  Gamle Stavanger, et område i Stavanger nær havnen og turistinformasjon som består av 173 trebygninger fra 1800-tallet. De fleste er små, hvite trehus. Stavanger har mottatt flere utmerkelser for sin innsats for å bevare Gamle Stavanger. Legg også turen innom Fargegata (Øvre Holmegate) som er kjent for sitt koselige miljø med fargerike bygninger og trivelige caféer.

KAJAKK

 • Med utgangspunkt fra Jørpeland eller  Forsand, inngangen til Lysefjorden, kan du bli med på guidede turer med kajakk eller leie en kajakk selv. For mer informasjon besøk Fjordexpedition.com

NYTTIGE LINKER

ANNEN INFORMASJON

 • Vi har er også et gårdsmuseum, et felles grillområde, en lekeplass og en sandvolleyballbane på Hamrane.
   

 • Det er også en offentlig strand bare 3 km unna, som er et fint sted for en svømmetur.
   

 • For et mer urbant alternativ er Jørpeland, "Preikestolen Village", som ligger 20 km fra Hamrane. Der finnes butikker og restauranter. Byparken på Jørpelandsholmen er også verdt et besøk.
   

 • Nærmeste matbutikk ligger på Tau (8 km). Der finner du også restauranter, pizzacafé, bensinstasjon, minibank og posttjenester (i Coop Prix).

bottom of page